SEO specialist inhuren

seo specialist inhurenWat is SEO eigenlijk?

Zoekmachine optimalisatie (Engels: search engine optimization – of SEO) is er op gericht om een website en haar pagina’s hoger in zoekmachines te plaatsen. Dit kan zowel een website/blog zijn, maar natuurlijk ook een webshop.

Volgens onderzoek van de Full Value of Search-service van Google blijft ongeveer 87 procent van alle zoekers hangen op de eerste pagina met resultaten. Slechts zeven procent gaat verder naar de tweede pagina. En de zoekresultaten 21 – 30 kijkt eigenlijk niemand meer naar. Daarom moet een SEO-bureau in zoekmachineoptimalisatie ten minste streven naar de eerste pagina en bijvoorkeur de top 3 posities.

Waarom een website alleen voor Google Optimaliseren

En waarom “alleen” Google? Het antwoord is simpel, Google heeft nog steeds een marktaandeel van 93 procent en als je een website optimaliseert voor Google werkt dit meestal ook door in andere zoekmachines, zoals Bing.

Hoe gaan wij te werk?

Als je bij ons een SEO specialist inhuurt maakt deze samen met de klant een plan van aanpak. In dit plan komen in de volgende onderwerpen aan bod:

Techniek

Een website moet technisch goed werken anders is ranken in zoekmachines een stuk lastiger. Onder techniek verstaan we snelheid, een geschikt design en veiligheid (dit wordt steeds belangrijker). Als deze fase is afgesloten gaan we verder met de content.

Content

Zonder content kan een website bijna niet gevonden worden. Er moet dus eerst onderzoek worden gedaan naar zoekopdrachten die worden gedaan door Google gebruikers. Vervolgens geven we inzicht in het aantal maandelijkse zoekopdrachten en geven we advies over de aan te maken pagina’s. Na deze fase gaan we aan de slag met links.

Links (backlinks) 

De posities in Google worden mede bepaald door het aantal links die naar een website staan. Dit worden backlinks genoemd. Het is dus belangrijk als de eerste twee fases succesvol zijn doorlopen om meer links naar de website te plaatsen.

Huur ons in

Op dit moment worden alle SEO specialist opdrachten ingevuld door Stijn van Veelen. je kunt door op de link SEO specialist te klikken een aanvraag indienen.

Handige SEO overzichtspagina

seo-consultant

5 SEO tips voor jouw webshop

seo-advies