Tips bij het maken van een nieuwe website 

Bij het opzetten van een nieuwe website zijn er verschillende aspecten om rekening mee te houden. Bedenk bijvoorbeeld vooraf of je voorlopig een enkele website wilt laten draaien, of dat je deze wilt combineren met tal van andere websites en applicaties. Deze keuze is belangrijk, om een webhostingpakket af te kunnen nemen bij een aanbieder hiervan. Kies je voor een relatief klein pakket shared webhosting, of ga je voor een VPS? VPS staat hierbij voor Virtual Private Server, wat verschillende voordelen kan bieden. Klik hier om deze voordelen nader te bestuderen. In dit artikel geven we tips voor het maken van een nieuwe website. 

Een geschikte lay-out voor je website ontwikkelen 

Nadat je een webhostingpakket en een domeinnaam voor je website hebt afgenomen, kun je hier een passende vormgeving bij zoeken. De vormgeving moet aansluiten bij de stijl van je organisatie of het type website wat je opbouwt. Niet alleen is het belangrijk om naar de kleuren van de lay-out te kijken. Let ook op de indeling hiervan! De indeling van een bedrijfswebsite zal doorgaans anders zijn, dan de indeling van een persoonlijke blog of een webwinkel. Een bezoeker moet snel op de gewenste pagina kunnen komen! Onder andere Google Analytics maakt het mogelijk om te volgen hoe bezoekers zich over je website bewegen.

De website vullen met inspirerende content 

Vaak zit een bezoeker niet te wachten op lange lappen tekst. Probeer de content op je website daarom kort en krachtig te houden! Vaak wordt aangeraden om voor artikelen van 300 of 350 woorden te kiezen. Deze artikelen kun je combineren met leuke afbeeldingen, met een video, enzovoorts. Ook een zogenaamde CTA-button, wat staat voor “Call to Action”, mag hierbij niet ontbreken. De button zet bezoekers aan om andere pagina’s te bezoeken, een product te bestellen, een offerte aan te vragen, enzovoorts.