Het juiste hosting bedrijf is cruciaal voor succes

Het wordt wel eens over het hoofd gezien, maar webhosting is een van de belangrijkste componenten van elke succesvolle website. Het kiezen van de beste WordPress-hosting helpt bij SEO en verbeterd de conversies in een eventuele webshop. Er zijn verschillende soorten WordPress-hostingopties beschikbaar, zoals gratis, Shared en Dedicated hosting. In deze gids helpen we je de juiste WordPress-hosting te kiezen.

Wat zijn de vereisten voor WordPress Hosting

Je weet het misschien al, maar WordPress is een heel licht script en werkt op bijna alle goede webhosting-bedrijven. De minimale vereisten die WordPress nodig heeft:

PHP versie 7 of hoger
MySQL versie 5.6 of hoger

Door de populariteit van WordPress, komen alle beste webhosting-bedrijven met een zogenaamde 1-klik installatie-opties. Dit vergemakkelijkt de installatie, je hoeft bijvoorbeeld niet zelf een database aan te maken.

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een hostingbedrijf?

Snelheid, beveiliging en betrouwbaarheid zijn allemaal belangrijke factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van uw WordPress-hosting. De belangrijkste factor die je echter moet overwegen, is “jouw behoeften”. Door je behoeften te evalueren voordat je WordPress-hosting aanschaft, kunt je veel geld besparen. De meets populaire mogelijkheden op rijtje:

Gratis webhosting

Er is gratis webhosting beschikbaar, maar bijna allemaal hebben ze een soort verdienmodel. Meestal kunt je gratis WordPress-hosting vinden die wordt aangeboden op online forums of in kleine groepen. In de meeste gevallen worden deze beheerd door een persoon die een klein deel van zijn serverruimte doorverkoopt om wat inkomsten te hebben. Vaak is het verdienmodel dat je banner-advertenties op jouw site moet zetten. Sommigen zullen je vragen om een ​​tekstlink in de voettekst op de site te plaatsen. Het grootste nadeel van deze constructie is het feit dat je geen invloed hebt op de banners die worden geplaatst. Daarnaast weet je nooit wanneer deze persoon stopt met het aanbieden van de gratis service. Ze kunnen je op elk moment verlaten. Als je serieus bent met jouw website of bedrijf, dan is dit waarschijnlijk niet de beste optie.

Gedeelde hosting

Shared hosting is verreweg het populairste type WordPress-hosting dat door beginners wordt gebruikt. Het is het meest betaalbare en over het algemeen veilig en snel. Shared hosting is wanneer je  een grote server deelt met andere sites. Door meerdere sites op dezelfde server te hebben, kunnen hostingproviders de service aanbieden tegen een betaalbaar tarief. Het nadeel van dit type bij shared hosting is dat er limieten aan kleven, zoals aantal bezoekers en schijfruimte. In het begin hoeft dit geen nadeel te zijn. Daarnaast kunnen andere sites die ook op deze server staan met een spam karakter zorgen voor een negatieve invloed op jouw ranking.

Een eigen “dedicated server”

Een dedicated server is een fysieke server die u van de hostingprovider kunt leasen. Hierdoor heb je volledige controle over de server, inclusief de keuze van het besturingssysteem, hardware, enz. Je hebt GEEN dedicated server nodig als je net begint. Zodra jouw site veel verkeer ontvangt, kunt je overwegen om een ​​upgrade naar een speciale server uit te voeren. Als je geen systeembeheerder gebruikt of geen ervaring hebt met servers, raden we je aan een beheerde speciale server te gebruiken. WordPress-hostingproviders die managed dedicated servers aanbieden, maken gebruik van fulltime systeembeheerders die jouw servers onderhouden. Naast het doen van software-updates doen ze ook server monitoring, bieden telefonische ondersteuning, etc. De meeste top websites maken gebruik van clusters van dedicated servers.

WordPress Dedicated Servers zijn het beste voor blogs met extreem veel verkeer.

Siteground voorziet zowel in shared als in dedicated servers en heeft extreem goede support. Klik op de banner om eens op hun site te kijken.

Web Hosting